VOICE-OVER

Hoeveel woorden passen er in een animatie?
Het aantal woorden in een script is geen graadmeter voor de lengte van een animatie en andersom. Je kunt dus op basis van het script niet precies voorspellen hoe lang een animatie gaat duren. Een animatie moet vooral functioneel zijn, de boodschap ondersteunen en bovendien aantrekkelijk zijn om naar te kijken. De uiteindelijke lengte van een animatie wordt bepaald door de aaneenschakeling van de scene’s op basis van het script, zodat functie, boodschap en kijkgemak met elkaar in balans zijn.

In bovenstaande figuur zie je een analyse van 50 door mij gemaakte animaties (klik op de grafiek voor een groter exemplaar). Daarin zie je hoe lang een animatie duurt vergeleken met het aantal woorden in het script. De lengte van een animatie voorspellen op basis van het aantal woorden in het script kent dus wat onzekerheden. Als je zelf een inschatting wilt maken dan biedt de trendlijn houvast.
Interactieve video
Boven de plm. 1000 woorden of plm. 6 minuten is het nuttiger om interactieve video in te zetten. De kijker bepaalt dan zelf welke onderdelen van een video bekeken worden.

Klik op de button hiernaast voor meer informatie over interactieve video.